Блокираният в Израел български кораб пристигна във Варна. Корабът отплава от

...
Блокираният в Израел български кораб пристигна във Варна. Корабът отплава от
Коментари Харесай

Блокираният в Израел български кораб пристигна във Варна

Блокираният в Израел български транспортен съд дойде във Варна. Корабът отплава от израелското пристанище Ашдод краят на октомври.

След няколко несполучливи опита четиримата български моряци блокирани на „ Рожен “ се прибраха на 17-ти октомври. Те прекараха последните дни в пристанището Ашдод, а поради бомбардировките в непосредствена непосредственост част от екипажа трябваше да бъде евакуирана.

На борда на кораба „ Рожен “ имаше 14 български и петима украински моряци. Във видеоклип един от тях твърди, че равнището на заплаха на другите кораби, които са в пристанище „ Ашдод “, е трето, а единствено нашият е на първо. От БМФ обясниха, че равнището на заплаха на корабите се дефинира от това на пристанището и се преценя от локалните управляващи. В случая – първо равнище, което значи, че заплахата е дребна.

Корабът „ Рожен “ трябваше да отплава още началото на предишния месец, само че разтоварването се е забавило заради неприятните метеорологични условия. Припомняме, че единствено преди година същият транспортен съд престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск още веднъж във време на война. От екипажа в този момент изживяват това за повторно.
Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР